ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skidparet lägger av – Haag och Jönsson lägger skidorna på hyllan

Björn Berglund · 17 Mar 2018
Uppdaterad 17 Mar 2018
Emil Jönsson och Anna Haag under OS i Sochi.

Emil Jönsson och Anna Haag under OS i Sochi. Foto: Pontus Orre/Aftonbladet/IBL


Skidåkarna Anna Haag och Emil Jönsson slutar samtidigt. Helgens världscup i Falun blir deras sista tävling, skriver Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Haag, 31, med bland annat ett OS-guld och tre OS-silver på meritlistan, bestämde sig för att sluta under OS i Pyeongchang.

– Under OS vaknade jag upp en dag och kände nej, jag är färdig med det här. Jag har alltid trott att jag ska vakna upp en dag och känna att jag är klar med det här. Och jag kände verkligen så, säger hon till Aftonbladet.

Hon ringde pojkvännen Emil Jönsson, som var inte var uttagen till truppen och berättade om sina planer.

32-årige Jönsson, som bland annat tagit OS-silver och ett OS-brons, började fundera och kom senare fram till samma beslut. Han kände att kroppen inte längre orkar med den hårda träningen och alla skador, berättar han för Aftonbladet.

– Jag har varit väldigt bra, längre tillbaka i tiden. Och jag känner att jag vill vara på den nivån. Man blir äldre och tärd och det blir inte lika kul. Jag vill vinna tävlingar och inte vara på 20:e plats. Man har för mycket vinnarskalle.

I morgon kör de världscupen i Falun och det blir deras sista tävling i landslagsdräkterna. I sommar väntar bröllop för det snart pensionerade skidparet.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Berglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro