ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Skilsmässorna ökade under förra året

John Lindblom · 23 Feb 2011
Uppdaterad 23 Feb 2011
Marie Eriksson, 23, och Andreas Fröberg, 26, båda från Kalmar, tror att stockholmare skiljer sig oftare för att det finns så mycket människor och lockelser i storstan. – Det är mer socialt och man träffar många personer här.Man kanske tänker att gräset är grönare på andra sidan.

Marie Eriksson, 23, och Andreas Fröberg, 26, båda från Kalmar, tror att stockholmare skiljer sig oftare för att det finns så mycket människor och lockelser i storstan. – Det är mer socialt och man träffar många personer här.Man kanske tänker att gräset är grönare på andra sidan. Foto: Urban Brådhe


Skilsmässorna ökar. Expert: Det handlar om tillgång och efterfrågan.

klar

Artikellänk är kopierad

Antalet svenskar som väljer att avbryta giftermålet ökar stadigt. Och inte helt oväntat är det stockholmarna som lämnar in flest skilsmässoansökningar. – Man är nog mer försiktig där det inte är lika tätbefolkat och det sociala nätverket inte är lika stort, säger relationsexpert Eva Rusz till Metro. Antalet skilsmässor ökade förra året med 6 procent i landet och skilsmässorna har ökat stadigt sedan 2005. Räknat på folkbokförda i länet skilde sig i fjol drygt 12 900 stockholmare vilket placerade Stockholm i topp.  Norrbotten hamnade sist på listan. Där valde nästan hälften så många som i Stockholm att bryta upp per 1 000 gifta länsinvånare. – Det handlar klart om tillgång och efterfrågan. I Stockholm har vi fler att välja mellan både vad gäller partner och vänner, säger Eva Rusz.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro