ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skivdebut för Sveriges sötaste punkrockare

Pontus Hammarlund · 21 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011
Dräp En Hund försäkrar att de är djurvänner vilket artikelförfattarens borderterrier Divas möte med duon bevisar. Hon överlevde.

Dräp En Hund försäkrar att de är djurvänner vilket artikelförfattarens borderterrier Divas möte med duon bevisar. Hon överlevde. Foto: Mattias Holgersson


klar

Artikellänk är kopierad

– Hur vågar ni ta med henne?, säger Gabbi Evrén och synar borderterrien Diva.Sedan kommer skrattet. För givetvis skojar hon. Dräp En Hund har, namnet till trots, ingenting emot hundar – tvärtom. Däremot passar namnet duons vemodiga och mörka punkrock som är resultatet av bas trummor och sång betydligt bättre än Badbollarna, för de hette faktiskt så från början.– Men då hade vi inte gjort någon musik än. När vi sedan var klar med vår första låt ”Hellnone” insåg vi att det inte fungerade, säger Gabbi Evren som spelar trummor.

REKORDSNABBTDet var ungefär ett och ett halvt år sedan efter att de träffats för första gången på musikskolan. Sedan har det gått rekordsnabbt för högstadietjejerna som numera är bästisar. Efter någon spelning på Ugglan i Stockholm, lovord av Kim Gordon i Sonic Youth som faktiskt skrev om duon, och en spelning samma kväll som amerikanska ESG i Oslo beslutade de sig för att göra en skiva.Jari Haapalainen (Bear Quartet) anlitades som producent. Dräp En Hund är dock noga med att påpeka att deras egna vilja sattes i första rummet. Duon är ju så långt från Amy Diamonds skivbolagsstyrda verklighet man kan komma. Låtskrivandet delar de på. Samma sak gäller sången. – Det är många som frågar vad vi tycker om Amy Diamond. Jag tycker att hon kör samma musik som Agnes och Darin. Jag hör ingen skillnad, de typ skriksjunger lite falskt, säger basisten Alva Jo. HOPPADE SÖNDER SÄNGI måndags släpptes debutplattan ”Be yourself”. Och bättre kan det inte sammanfattas. Det är vad Dräp En Hund handlar om – och rock 'n' roll förstås.Myten levde de ut redan första och hittills enda natten på hotell. – I Norge bodde vi på ett eget hotellrum som vi pajade lite, säger Alva Jo.•• Hur då?– Vi hoppade sönder sängen, säger Gabbi Evren och båda gapskrattar.Sveriges sötaste punkrockduo reser sig sedan, tackar för sig och ger sig av för att njuta av sommarlovet. 

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro