ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skjuten politiker tiger för polisen

Anders Göransson · 24 Sep 2013
Uppdaterad 24 Sep 2013
Skjuten politiker tiger för polisen Polisen rubricerar händelsen som människorov och försök till mord, men några misstänkta finns ännu inte i utredningen.

Skjuten politiker tiger för polisen Polisen rubricerar händelsen som människorov och försök till mord, men några misstänkta finns ännu inte i utredningen. Foto: Scanpix


Den man som sköts vid Råstasjön i Solna den 9 september är lokalpolitiker med uppdrag i Stockholmsområdet. Den skjutne mannen, en flerbarnspappa, vägrar att berätta vad han vet för polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

– Han vill inte medverka och försvårar därmed utredningen, säger Johan Rydwik, förundersökningsledare vid västerortspolisen till Metro.

Polisen gör dock inga kopplingar till mannens politiska uppdrag, skriver tidningen Mitti.

Mannen ska ha övermannats av flera gärningsmän i närheten av sitt hem och därifrån förts till en gångväg vid Sjövägen intill Råstajön i Solna.

Där blev han misshandlat och försökte att fly. Då sköts han med flera skott från ett hagelgevär. Skotten träffade bland annat i baksidan av knät och i handen.►Skjuten man var lokalpolitiker

Gärningsmännen tros ha försvunnit från platsen i bil. Vissa vittnesuppgifter finns, liksom ett signalement, men det vill inte polisen gå ut med.

Skadorna var inte allvarliga och mannen har kunnat lämnat sjukhuset.

Polisen rubricerar händelsen som människorov och försök till mord, men några misstänkta finns ännu inte i utredningen. Motivet bakom dådet är höljt i dunkel, inte minst för att offret inte är behjälpligt.

– Sedan kan det finnas olika anledningar till att man inte vill medverka – det behöver inte vara illvilja, säger Johan Rydwik.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro