ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skjutne 23-åringen känd av polis

Evelina Olsson · 10 Sep 2013
Uppdaterad 10 Sep 2013

Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Den 23-årige mannen som i måndags kväll sköts i ryggen på Bellevuegården i Malmö är sedan tidigare känd av polis. Han ligger nu nedsövd på intensivvårdsavdelningen på SUS i Malmö och hans läge beskrivs som allvarligt men stabilt.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Kinga Lezanska Sjölin

- Han är ingen av de värsta i Malmö, men han är känd av oss sen tidigare, säger Lennart Bergergård, spaningsledare vid Malmöpolisen.

Polisen har i nuläget inga uppgifter om vad som föranlett skjutningen som ska ha ägt rum inne på en gård mellan bostadshusen på Stensjögatan 60. Vittnen ska ha hört fem till sex smällar och sett ett antal yngre män springa bort från platsen. 

- Det hela hände mycket plötsligt och det var ett allmänt tumult på platsen, säger Bergergård.

23-åringen, som träffades av ett skott, lyckades ta sin tillflykt till ett vårdboende i närheten. Enligt polisen är inte 23-åringen skriven i området men han har vistats där tidigare. 

Polisen arbetar nu med ytterligare tekniska undersökningar och dörrknackning. Man har även hållit korta förhör med mannens anhöriga. Förhoppningen är att ett första förhör ska kunna hållas med offret under tisdagseftermiddagen. 

- Vi hoppas höra honom idag, om han nu vill prata med oss, säger Bergergård.

Läs mer: 23-åring skjuten i Malmö. 

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro