ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Skogsturken" kan bli K-märkt

Tomas Lundin · 8 Nov 2012
Uppdaterad 8 Nov 2012

"Vem vare som kasta?". Det är ett uttryck som borrat sig in i den svenska folksjälen. I alla fall den yngre delen av den. Nu kan "Skogsturken"officiellt bli klassad som kulturminne.

klar

Artikellänk är kopierad

Allt började 2006, vid frisbeegolfbanan vid Djäkneberget i Västerås. En frisbeespelare råkar kasta sin frisbee mot en ung man som får sin skjorta nedspilld och fäller de i dag odödliga orden "Vem vare som kasta?". Klippet har i skrivande stund setts över 2,7 miljoner gånger på Youtube. 

Nu vill Centerpartiet i Västerås K-märka platsen där dramat utspelade sig.

– Det är en företrädelse i tiden som speglar en viktig period i unga vuxna människors kultur och vardag. Det är många som är en del av den här typen av typen kulturyttringar och vi tycker inte riktigt det kommer fram, säger Mikael Palmqvist, politisk sekreterare i Centerpartiet till Ajour.se

Bredvid runstenar och promenadstråk vill partiet att någon sorts plakett ska märka ut platsen för Sveriges mest berömda Youtubeklipp. 

I kväll, torsdag, ska kommunfullmäktige rösta om platsen ska K-märkas. "Skogsturken" själv kommer inte vara med på mötet men enligt Palmqvist har man varit i "indirekt kontakt där det inte var negativt" med honom, enligt Ajour.se.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro