ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skola delar ut gratis menskoppar till flickor

Alva Forsberg Fierro · 19 Maj 2016
Uppdaterad 19 Maj 2016
Kampanjen valde att dela ut menskoppar i stället för tamponger och bindor eftersom de har en längre livslängd och ska fungera i upp till fem år.

Kampanjen valde att dela ut menskoppar i stället för tamponger och bindor eftersom de har en längre livslängd och ska fungera i upp till fem år. Foto: IBL/ Alamy / Jack Sullivan


En av tio tjejer i Sydafrika är hemma från skolan när de har sin mens, enligt Unicef. Nu tar regeringen ett krafttag och delar ut gratis menskoppar till alla flickor.

klar

Artikellänk är kopierad

Minst 1 av 10 tjejer i Sydafrika skippar skolan när de har mens, enligt Unicef och vissa hoppar till och med av när de får sin första mens, skriver Huffington Post.

För att ändra utvecklingen har regeringen delat ut gratis menskoppar till alla flickor på Tshegofatsong school i Sydafrikas administrativa huvudstad Pretoria.

►LÄS MER: Mens kan vara dödlig i Uganda – menskopp kan rädda liv

"Familjer med ekonomiska utmaningar måste prioritera andra nödvändigheter framför mensskydd", skriver Serithi Campaign, som fått uppdraget av regeringen, på Facebook.

Med initiativet hoppas regeringen nu att flickor inte missar skolgången på grund av sin mens. Kampanjen valde att dela ut menskoppar i stället för tamponger och bindor eftersom de har en längre livslängd och ska fungera i upp till fem år.

►LÄS MER: De kämpar för att mens inte ska kosta pengar

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro