ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skola evakuerades efter bomblarm

Ann Hagman · 31 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
240 skolelever fick evakueras från Runstensskolan i Haninge efter bombhot och rån. - Flera barn var skrämda. De förstod att det var allvar, säger Hans Melander, pappa till tvillingarna John och Nathalie, 9 år.

240 skolelever fick evakueras från Runstensskolan i Haninge efter bombhot och rån. - Flera barn var skrämda. De förstod att det var allvar, säger Hans Melander, pappa till tvillingarna John och Nathalie, 9 år. Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

240 skolelever fick evakueras från Runstensskolan i Haninge efter bombhot och rån.- Flera barn var skrämda. De förstod att det var allvar, säger Hans Melander, pappa till tvillingarna John och Nathalie, 9 år.Det inträffade två värdetransportrån inom loppet av en timme på torsdag förmiddag. Det första riktades mot väktare som rånades på en värdeväska i Alby. 53 minuter senare kom rånarna över en värdeväska i Haninge centrum. Vid båda tillfällena var det två gärningsmän som försvann på moped.I Haninge lämnade de en väska efter sig – som de uppgav innehöll en bomb. Polisen tvingades utrymma delar av Haninge centrum, två bostadshus och hela Runstensskolan med 240 elever från förskola till årskurs 6.– Dels på grund av bombhotet och dels på grund av det är brottsplats som vi måste undersöka, säger Joakim Caryll på polisens länskommunikationscentral. Ett stort antal polispatruller och en polishelikopter tog upp jakten på rånarna. Samtidigt bussades skolbarnen till den närliggande Söderbymalmskolan.– Det kom flera röda bussar med texten ”kör för polisen”. Allt var väldigt välorganiserat, säger Hans Melander.Först vid 15.30-tiden var väskan med den misstänkta bomben lastad på polisteknikernas bombvagn och avspärrningarna runt Haninge centrum kunde hävas. Rånarna var då fortfarande på fri fot och det var oklart om det finns ett samband mellan de två rånen.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro