ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skola får vakter efter sprejattack

Daniel Olsson · 13 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Rosette Axelsson fick åka ambulans till Sahlgrenska med en av de elever som fått i sig gasen. – Hon kände att det stack i halsen och att det var svårt att andas, säger hon. 

Rosette Axelsson fick åka ambulans till Sahlgrenska med en av de elever som fått i sig gasen. – Hon kände att det stack i halsen och att det var svårt att andas, säger hon.  Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

En 37-årig elev på Majornas vuxengymnasium greps i går efter att ha hällt ut pepparsprej på golvet. Alla elever fick evakueras. Fyra skadades.

– Man tänker på det som hände i Finland, säger rektor Monica Ivarsson. Det var strax efter klockan nio i går morse som skolledningen tvingades sätta i gång brandlarmet. Någon hade hällt ut en vätska på golvet som gav flera elever andningssvårigheter. Rosette Axelsson var i skolan när det hände och fick åka med en klasskamrat i ambulans till sjukhuset.

– Trots att vi tog ut henne från skolan hade hon svårt att andas. Det stack i hennes ögon, näsa och hals, säger Rosette Axelsson.

Polis och räddningstjänst kunde konstatera att det rörde sig om en ovanligt stark typ av pepparsprej.

En 37-årig man som går på skolan kunde gripas.– Han stod kvar och kunde pekas ut med en gång, säger Rosa Holmberg, en av skolans rektorer.Mannen förhördes men släpptes senare under dagen.

– Misstankarna rör misshandel och vapenbrott, säger Britt Hermansson, kommissarie.Eftersom mannen är på fri fot kommer skolan att öka säkerheten.

– Vi kommer att ha civilklädda vakter som patrullerar tills vidare. Vi vill att alla ska känna sig säkra och trygga, säger Monica Ivarsson, en av skolans rektorer.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro