ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skola i chock efter mordet på 17-åringen

Johanna Ohlson · 2 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Kiomars Batmanghelich och Besim Dizdar skrev i minnesboken. 

Kiomars Batmanghelich och Besim Dizdar skrev i minnesboken.  Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Mordet på 17-åringen i Änggården kan leda till ett nytt uppror mot gatuvåldet. Men först måste chocken få lägga sig. På Bräckegymnasiet har elever och personal fortfarande svårt att förstå vad som hänt. Förtvivlan och bestörtning är vad de flesta känner.

Det var just de känslorna som fick Anton Abele att starta sitt uppror mot gatuvåldet på Facebook för ett år sedan. Han hoppas att ungdomarna i Göteborg, när chocken har lagt sig, orkar göra något liknande. – Många tror ofta att de inte kan påverka. Men det kan man. Vårt nätverk har bevisat det.

Ungdomarna i Göteborg får gärna använda det nätverk vi skapat för att nå ut till folk.

Även rektorn på skolan, Marianne Möller, tror att ett engagemang kommer att växa fram. Men att det måste få ta tid. – Just nu är vi alla inne i en fas av chock. Men jag tror att det kommer att komma längre fram, i en annan fas. Man kommer att vilja göra något.

Besim Dizdar, 18 år och Kiomars Batmanghelich, 20 år går på Bräckegymnasiet. Trots att det gått flera dagar känns det overkligt. I går fanns ett minnesrum dit eleverna kunde gå för att känna, tänka och skriva en sista hälsning i en minnesbok. – Jag skrev att jag önskar att han ska få vila i frid, säger Kiomars.

Två misstänkta för mordet

MISSTÄNKTA. Två män anhölls i går i sin frånvaro misstänkta för mordet på 17-åringen.

De två männen misstänks för mord och rån. Rånmisstankarna har dock, enligt åklagaren, inte samband med mordet på 17-åringen. Hur många rånoffer det handlar om vill åklagaren inte gå in på.

De två är misstänkta på sannolika skäl, vilket är den starkare graden av misstanke.I övrigt är polisen mycket förtegen om utredningen.

– Vi är inriktade på att lösa det här fallet. Därför kan vi inte avslöja något mer just nu, säger Björ Blixter, presstalesman hos polisen. Sent på tisdagskvällen kväll hade fortfarande ingen av de två männen kunnat gripas.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro