ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skola ställer in studentfirande – efter bombhot

Ida Gustafsson · 9 Jun 2016
Uppdaterad 9 Jun 2016
Det blir inget studentutsläpp på Thoren Business School i Malmö efter att skolan tagit emot hot.

Det blir inget studentutsläpp på Thoren Business School i Malmö efter att skolan tagit emot hot. Foto: TT/Bertil Ericsson


Treorna på Thoren Business School i Malmö får inget studentutspring i morgon. Anledningen är att skolantagit emot bombhot under torsdagseftermiddagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Studentutsläppet på Thorén Business School i Malmö i morgon ställs in efter att skolan fått ta emot två hot. 

– Vår rektor fick in två hot om att det skulle "smälla på skolan" i morgon, en bomb eller dynamit. Vi tog beslut om att stänga skolan i morgon för att garantera elevernas och personalens säkerhet, säger Niklas Westman, informationschef på Thoren-gruppen.

I stället får de 145 berörda eleverna en alternativ skolavslutning med lunch på restaurang. 

– Utifrån den situation som uppstod i eftermiddags valde vi att ta det beslutet inte minst med tanke på skolskjutningar och det som hände i Trollhättan. Och det blir på bekostnad av eleverna, säger Niklas Westman.  Elever och föräldrar fick beskedet via ett mejl som skickades vid 18-tiden i kväll. I mejlet angavs inte hoten som en direkt anledning, varför studentutsläppet ställs in. Vilket fick eleverna att anta att det inställda studentutsläppet berodde på att bengaler har använts i samband med studentutspring vid andra Malmöskolor i veckan. 

Metro har varit i kontakt med berörda elever som är besvikna för att deras studentutsläpp ställs in. 

– Det är tragiskt, man har gäster och vänner som har kommit hit bara för min student och så stänger skolan ner det, säger eleven som vill vara anonym. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro