ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Skola stänger av elever som kastar snöboll

Valerie Kaspersen · 5 Feb 2019
Uppdaterad 5 Feb 2019
Bilden är en arkivbild.

Bilden är en arkivbild. Foto: TT


En skola i Hyltebruk i Halland har haft problem med snöbollskastning och har infört ett förbud. Den elev som bryter mot förbudet riskerar en veckas avstängning.

klar

Artikellänk är kopierad

Snöbollskrig är vanligt förekommande på skolor under vintermånaderna. Men leken kan snabbt gå överstyr, något som Örnaskolan i Hyltebruk nu vill få bukt med, rapporterar P4 Halland.

– Eleverna har kastat snöboll mot varandra, mot personal, mot fönster. Man har kastad snöboll mot de yngre barnen från låg- och mellanstadiet när de går till matsalen och deras lärare, säger Per Henriksson, rektor på Örnaskolan, till kanalen.

Skolan har nu infört ett förbud mot snöbollskastning. Den som bryter mot förbudet stängs av från skolan i fem dagar. Skulle någon skadas i samband med snöbollskastning kommer det även upprättas en polisanmälan om vållande till kroppsskada. 

Det som fick bägaren att rinna över för skolledningen var en incident som inträffade häromdagen. En elev som satt i klassrummet fick en isboll kastad på sig genom fönstret. Eleven var tvungen att uppsöka vård och sy två stygn, rapporterar P4 Halland. 

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro