ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skolan anmäler: Pappa till elev slog lärare i ansiktet

Tobias Andersson Åkerblom · 30 Sep 2014
Uppdaterad 30 Sep 2014

En lärare på en låg- och mellanstadieskola i Göteborg ska ha stoppat en elev som gick omkring med ett järnrör på lunchrasten. Eleven ska då ha sprungit hem och hämtat sin pappa – som trängde sig in i klassrummet och slog läraren i ansiktet två gånger, enligt skolans anmälan till Arbetsmiljöverket.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var den 23 september som läraren på en skola i Bergsjön uppmärksammade att eleven gick omkring med ett järnrör på lunchrasten, enligt anmälan. Läraren ska då ha bett eleven flera gånger att få järnröret – och fångat honom och hållt fast honom när han försökte gå iväg, varpå han ska ha släppt röret.

Några minuter därpå ska eleven ha kommit springande över skolgården – med sin pappa.

Skolbarn ska ha berättat för pappan vilket klassrum läraren befann sig i då, varpå han ska ha trängt sig förbi flera personer ur personalen in i klassrummet och slagit läraren i ansiktet – två gånger.

Skolan har nu anmält händelsen till polisen och Arbetsmiljöverket. Läraren arbetar i en annan årskurs än eleven går i, och eleven ska ha sagt till pappan att läraren slagit honom eller liknande, enligt anmälan.

- Det här är fullständigt makalöst, säger Anders Johansson på Lärarförbundet, som även arbetar på skolan.

Facket är inte direkt inblandade i händelsen, eftersom läraren inte är medlem. Det är dock en väldigt ovanlig händelse, enligt Anders Johansson. Hot kan förekomma, men inte att föräldrar griper in och "pucklar på lärare".

- Sen är det oerhört viktigt när sådant här befängt sker att det följs upp på bästa möjliga sätt, och att den drabbade tas om hand om, och det är min bild att så har skett.

Skolans rektor säger att skolan samarbetar med eleven och föräldrar för att hantera konsekvenserna av händelsen, att de behöver arbetsro för det, och att händelsen hanteras med största varsamhet. Hon vill inte uttala sig om hur läraren mår, av integritetsskäl.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro