ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skolan där 72 procent röstade på SD

Emmelie Wallroth · 19 Sep 2014
Uppdaterad 19 Sep 2014

I riksdagsvalet röstade drygt 12,8 procent på Sverigedemokraterna, vilket gör partiet till landets tredje största. Men i gymnasieskolan GO Kompetens i Vallåkra i Helsingborg blev siffran högre än så.

klar

Artikellänk är kopierad

I gymnasieskolan GO Kompetens i Vallåkra röstade 72 procent av eleverna på SD i skolvalet, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

– Vi vet att mycket området här omkring har starkt sverigedemokratiskt fäste, så det är inte så konstigt att det blev så. Det var nästan väntat. Sedan kanske några har röstat så för att det var enkelt, många andra hade röstat så, säger Lennart Nilsson, rektor på GO Kompetens, till Metro.

Enligt honom har det inte blivit någon särskild reaktion på skolan efter att resultatet presenterades.

– Men vi kommer jobba vidare med politiska frågor och utnyttja intresset som har skapats vid det här valet, säger Lennart Nilsson.

80 av 116 elever vid skolan deltog i röstningen. I Helsingborgs kommun fick SD drygt 17,4 procent av rösterna. Socialdemokraterna fick 29,5 procent och Moderaterna fick 27,3 procent. Metro har sökt kommunalrådet och ordföranden för barn- och utbildningsnämnden i Helsingborg.

Om bara de högutbildade kommunerna fått rösta...

Så många röstade på ”manligt initiativ”

”Dö kapitalistsvin” blev röst på Moderaterna

Här avgjorde en röst valet

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro