ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skolattacken i Trollhättan har krävt sitt tredje offer – 42-årig lärare död

Aron Andersson · 4 Dec 2015
Uppdaterad 4 Dec 2015

En 42-årig matematiklärare som försökte stoppa skolmördaren i Trollhättan har nu avlidit av sina skador. Han kämpade för sitt liv i sex veckor, skriver Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

På torsdagskvällen stod det klart att den 42-åriga läraren som attackerades i Trollhättan avled. Flera hyllningar och sorgebesked sprids nu på nätet, skriver Expressen.

När svärdmannen, maskerad gick till attack mot elever och lärare på skolan Kronan i Trollhättan försökte den 42-åriga läraren stoppa honom. Men han fick då ett svärdhugg i magen.

Läraren har sedan dess legat på sjukhus och för ett par veckor sedan såg han ut att vara på bättringsvägen. Han vaknade och upp och kunde bland annat prata med sin fru.

Men nu har 42-åringen alltså dött och flera personer uttryckte sin sorg under torsdagskvällen, enligt Expressen. Polisen bekräftar uppgifterna för Dagens nyheter.

►LÄS MER: Löfven om svärdattacken: ”En svart dag för Sverige”

Polisen hann hålla ett förhör med läraren som genomfördes i onsdags förra veckan, skriver TT.

– Han fick en kortare stund själv berätta, så mycket han orkade. Det var första gången vi träffade honom, han hade ju varit nedsövd och vi hade inte haft möjlighet att prata med honom förut, säger Thord Haraldsson, kommissarie och utredare i fallet, till nyhetsbyrån.

– Enligt mina förhörsledare var han vid gott mod och verkade lättad över att få berätta sin version för oss.

►LÄS MER: Elever i chock efter skolattacken – ”Svårt att ta in vad som hänt”

Det var vid 19-tiden på kvällen som mannen avled. Utbildningsminister Gustaf Fridolin (MP) har kommenterar skoldådet.

”Det rasistiska dådet i Trollhättan har fått ytterligare ett offer. Våra tankar går till lärarens familj. Sverige sörjer med kollegor och vänner på Kronans skola och i Trollhättans kommun. Ni är inte ensamma. Detta var en attack mot oss alla, mot det land vi är och det Sverige vi kan vara”

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro