ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skolbarn samlade ihop 40 000 kronor till flyktingar – fick alla pengarna stulna

Åsa Larsson · 2 Dec 2015
Uppdaterad 2 Dec 2015
Eleverna hade samlat ihop 40 000 kronor som skulle gå till Röda korsets flyktinghjälp.

Eleverna hade samlat ihop 40 000 kronor som skulle gå till Röda korsets flyktinghjälp. Foto: Hasse Holmberg/TT


Eleverna på Katarina Södra skola hade kämpat för att samla ihop runt 40 000 kronor som de skulle skänka till Röda korsets flyktinghjälp. I torsdags bröt sig en tjuv in på skolan och stal alltihop. Polisen: "Det är förjävligt."

klar

Artikellänk är kopierad

– Barnen är ju så klart jätteupprörda. De förstår inte hur någon har kunnat göra så, säger skolans rektor Margareta Scherman till tidningen Södermalmsytt.

Barnen hade sålt lotter och fika på öppet hus och samlade in pengar från besökarna för ett par veckor sedan. I torsdags försvann dock de insamlade medlen då någon bröt sig in och stal pengarna ur ett kassaskåp på skolan.►LÄS MER: Vuxen man stal 10-årings majblomme-pengar – Det är förjävligt på ren svenska. Jag har aldrig varit med om något liknande. Inte att man stjäl sådana stora summor när man har gjort en insamling för att hjälpa nödställda och behövande, säger Kristina Berglund, stationsbefäl vid Södermalmspolisen, till tidningen.

Polisen har ännu ingen misstänkt.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro