ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skolbarn sjuka av anti-energidryck

Stefan Wikström · 5 Dec 2012
Uppdaterad 5 Dec 2012

Foto: AP Photo/The Wichita Eagle, Mike Hutmacher


Faran med energidrycker innehållande stora mängder koffein har länge debatterats. Nu verkar det som att "anti-energi"-drycker inte är mycket bättre, skriver Salon.

klar

Artikellänk är kopierad

Marley's Mellow Mood, döpt efter den ikoniska reagaestjärnan Bob Marley, har orskat kontrovers på flera skolor i New Jersey. Drycken har sålts i skolkafeterior och automater och flera elever som konsumerat den har känt illamående och upplevt yrsel. 

Drycken marknadsförs som en "avkopplingsdryck" som ska hjälpa att lindra stress. Enligt etiketten innehåller den 100% naturliga ingredienser, men läser man det finstilta varnas det för dåsighet och att drycken inte ska blandas med alkohol eller drickas av barn. Enligt tillverkaren säljs drycken i samråd med den bortgågne reggaelegendens familj och bland ingredienserna finns valeriana, passionsblomma och kamomill.

Företaget som distribuerat drycken har bett om ursäkt, då den trots att den aldrig godkänts ändå skickats ut till skolorna. Nu har den dock plockats bort. 

klar

Artikellänk är kopierad

Stefan Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro