ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skolbarn stack sig på spruta – får vänta halvår på blodsmitta-besked

Åsa Larsson · 25 Nov 2014
Uppdaterad 25 Nov 2014

Foto: Henrik Montgomery/TT


klar

Artikellänk är kopierad

Barn på Österportskolan i Malmö hittade i fredags en stor spruta och började leka med den. En pojke stack sig djupt och nu får familjen vänta i ett halvår på besked om han fått någon blodsmitta, skriver Sydsvenskan.

Pojken fick föras till sjukhus.

– När sjukhuspersonalen berättade att de skulle testa min son för hiv och hepatit c bröt jag ihop. Nu får vi leva i ovisshet i ett halvår, han ska testas två gånger till, berättar pojkens mamma för tidningen.

Barnen som är i lågstadieåldern hittade kanylen vid stängslet till Österportskolans gård, en skolgård som ligger centralt till i Malmö och som inte är låst på kvällarna. Mamman till den drabbade pojken är mycket kritisk till hur händelsen kunde inträffa.

– Varför sätter de inte ordentliga grindar och låser skolgården på kvällen? Det har ju funnits både glas, flaskor och burkar på skolgården.

Men rektorn Kerstin Arvidsson slår ifrån sig.

– Både stadsfastigheters personal och vår vaktmästare försöker finkamma skolgården varje morgon, säger hon till Sydsvenskan.

Enligt henne har skolan aldrig tidigare haft problem med injektionssprutor på skolgården.

Nu måste personalen på skolan se till att andra barn inte kommer i kontakt med pojkens blod. Enligt rektorn Kerstin Arvidsson så används handskar rutinmässigt när barnen blöder.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro