ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skolelever länsade klasskamraters hem

Fredrik Beckman · 3 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Killar i högstadiet stal nycklar från klasskompisar. Sedan gjorde ungdomsgänget inbrott.

En stöldhärva med cirka 15 ungdomar inblandade, fler under 15 år, har nystats upp i Angered.– Det här är inga kriminella masterminds och är inte extremt genomtänkt, säger åklagare Per-Erik Rinsell.

I går åtalade han nio av ungdomarna, som är mellan 15 och 17 år, vid tingsrätten i Göteborg. De övriga är under 15 år. Brotten gäller både stöld och häleri.

Flera elever som går på Hjällboskolan har blivit av med nycklar.– Min son blev av med nyckeln på en lektion. Jag tyckte att det skulle polisanmälas, men rektorn trodde att nyckeln slarvats bort. Trots att en annan elev blivit av med nyckeln veckan före, säger en förälder.

En vecka senare gjorde gänget inbrott i familjens lägenhet. Klasskompisen som hade tagit nycklarna gick i åttonde klass och var kamrat med den drabbade.

Ungdomarna åtalas för ytterligare ett inbrott i lägenhet, häleri och ett inbrott i skolan där de stal omhändertagna mobiltelefoner. De ska totalt ha stulit för ett värde av cirka 200 000 kronor.

Samtliga brott har begåtts i närheten av där alla bor. Sju av de åtalade har erkänt att de varit del i härvan.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro