ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skolflickor säljer sex på gatan

Daniel Olsson · 27 Apr 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Gymnasieeleverna Stina och Frida sålde sig på det välkända prostitutionsstråket Rosenlund i Göteborg. De sparade pengar till en resa. Efter resan fortsatte Stina att sälja sig, och en kväll kördes hon i väg i bil av två kunder, och våldtogs av en av sexköparna.

Gymnasieeleverna Stina och Frida sålde sig på det välkända prostitutionsstråket Rosenlund i Göteborg. De sparade pengar till en resa. Efter resan fortsatte Stina att sälja sig, och en kväll kördes hon i väg i bil av två kunder, och våldtogs av en av sexköparna. Foto: Joen Wetterholm


För gymnasieeleven Stina slutade det i katastrof

klar

Artikellänk är kopierad

Gymnasieeleven Stina och kompisen Frida prostituerade sig på sommarlovet för att få pengar till utlandssemestern. Det slutade i katastrof. En natt klev Stina in i en bil med två män som körde henne till en avskild plats uppe på Ramberget i Göteborg. Där våldtogs och rånades hon. Första gången de sålde sig var en kväll i juli förra året. Det var tjejernas sista sommarlov tillsammans och innan skolan började igen skulle de ta flyget till solsemestern. Men resor kostar pengar.

ROSENLUND På det välkända prostitutionsstråket Rosenlund i Göteborg sålde Stina och Frida sig till män för 1 200– 1 500 kronor per samlag. Stina berättar senare för polisen att det kunde bli uppemot fem kvällar i veckan. När väskorna var färdigpackade inför resan hade de tjänat ihop 30 000 kronor tillsammans. De kom överens om att aldrig gå på gatan igen. De där sommarveckorna var en parentes, ett undantag, för att få ihop pengar till resan – ingenting annat. Men fyra dagar efter hemkomsten till Göteborg stod Stina på Rosenlund igen. Hon förklarar senare för polisen att de hade så trevligt på semestern, att de träffade så mycket trevliga människor och att de därför kommit överens om att fortsätta gå på gatan för att få ihop till nästa resa.

VÅLDTOGS OCH RÅNADES Men den här kvällen gick Stina själv. Frida låg hemma sjuk. I en parkerad bil satt två män i 20-årsåldern som frågade Stina hur mycket det kostade. Efter lite prutande kom de överens om 2 500 kronor för en timme med båda männen. Stina tyckte de verkade schysta och klev in i bilen. De körde henne till utkiksplatsen uppe på Ramberget. Där våldtogs hon av en av männen och rånades på sina pengar och mobiltelefonen. I ett bostadsområde en bit därifrån kastades Stina ut på den kalla asfalten och de båda männen lämnade platsen med en rivstart. Domen mot de båda männen föll tidigare i år. 

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro