ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skolköket var för kallt – då beställde skolan 400 pizzor

Alva Forsberg Fierro · 18 Jan 2016
Uppdaterad 18 Jan 2016
Skolpersonal fick lasta bilen full med hämtpizzor i fredags för att eleverna skulle få lunch.

Skolpersonal fick lasta bilen full med hämtpizzor i fredags för att eleverna skulle få lunch. Foto: St: Botvids gymnasium Facebook


När det blev uppemot 20 minusgrader utomhus dog skolköket. Då fick eleverna hämtpizza i stället.

klar

Artikellänk är kopierad

Kylan har spridit sig över hela Sverige. På St:Botvids gymnasium i Botkyrka blev det så kallt i fredags att eleverna inte kunde sitta i matsalen.  Kökspersonalen kunde inte heller laga någon mat, skriver Lajkat

– Det var väldigt kallt och fläktsystemet slogs bland annat ut så det var svårt att laga mat, säger skolans kock Niklas Lindmark till Metro. 

►LÄS MER: Lärarens hyllade brev till eleverna: "Jag började gråta"

För att lösa problemet tog skolan beslutet att beställa pizza till alla 400 elever. Pizzerian som fick uppdraget att baka pizzorna fick jobba hela natten för att hinna med beställningen.

Men eleverna klagade inte. 

– De var riktigt nöjda eftersom pizza är en av deras favoriträtter. Däremot var det en engångsföreteelse, nu funkar allt som det ska igen, säger Niklas. 

►LÄS MER: 14-åring bytte lärarens skärmbakgrund – anklagas för grovt IT-brott

Under fredagen fick skolpersonal åka flera vändor fram och tillbaka för att hämta upp pizzorna. De varma pizzakartongerna bidrog även till att den kalla matsalen gick att vistas i.    

– Pizzorna gjorde att matsalen blev lite varmare, säger han. 

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro