ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skolor blockar Ask.fm efter mobbning

Maria Forsström · 5 Feb 2014
Uppdaterad 5 Feb 2014

Nyköpings skolor har blockerat det sociala nätverket Ask.fm, skriver DN. Detta efter att sajten använts för mobbning och framför allt unga tjejer i 13-14-årsåldern hört av sig om att de utsatts för kränkningar.

klar

Artikellänk är kopierad

Skolorna i Nyköping följer Storbritanniens exempel och blockerar Ask.fm efter näthat.
Skolorna i Nyköping följer Storbritanniens exempel och blockerar Ask.fm efter näthat.Foto: TT

På Ask.fm kan vem som helst registrera en profil där andra anonymt kan ställa frågor, och enligt Henrik Anängen, IKT-samordnare inom Barn Utbildning Kultur på Nyköpings kommun gör anonymiteten att inläggen blir både grövre och mer sexuella än på andra sajter.

– Det är en bedrövlig ton, säger han till DN.

Han menar dock att nedsläckningen inte är någon långsiktig lösning då ungdomarna har tillgång till sajten hemifrån, och att det krävs ansvar från föräldrarna.

– Det är väldigt utbrett att man itne vet vad barnen gör på nätet. Mycket av det som händer på fritiden skvalpar över i skolan, säger Anängen.

Tidigare har skolor i Storbritannien också blockerat sajten efter att en fjortonårig flicka tagit livet av sig på grund av mobbing.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro