ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skolorna börjar – då är resorna till solen billiga

Conny Emmelin · 16 Aug 2011
Uppdaterad 16 Aug 2011
Peter Holmgren från Malmö letar restresor till värmen.

Peter Holmgren från Malmö letar restresor till värmen.


En regnig sommar gjorde resorna extra dyra. Men nu är preiserna lägre. Fritidsresor: Det finns avresor som ligger på halva priset”.

klar

Artikellänk är kopierad

Det blev en regnig sommar på sina håll vilket gjorde resor till värmen extra dyra. Men för den som är lite flexibel finns möjligheten att fly Sverige för en billigare peng nu när skolorna börjar i nästa vecka. – Det finns avresor som ligger på halva priset jämfört med hur det såg ut för några veckor sedan, säger Peter Hellström, informatör på Fritidsresor. Samtidigt som skolorna börjar går priserna på sista-minutenresorna ner. Och i år kan det vara extra efterlängtat eftersom priserna på resor under juli varit höga. – Det känns som att det varit en rekordjuli för oss, säger Hellström. Även andra researrangörer vittnar om kraftigt sänkta priser och större möjlighet att hitta en sista-minutenresa till värmen. – Det är de populära resmålen som Mallorca, Cypern, Kreta och Turkiet som lockar. Där finns det möjlighet att hitta resor för den som är flexibel, säger Barbro Holmberg, informatör på Ving. De lägre priserna håller i sig några veckor, sedan ökar efterfrågan igen. – Mot mitten och slutet av september vill många passa på att åka till Medelhavet medan det fortfarande är varmt, säger Holmberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro