ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skolstart – då stals de nya datorerna

Anneli Sandberg · 24 Aug 2012
Uppdaterad 24 Aug 2012
Höstterminen hann knappt börja innan S:t Botvids gymnasium i Botkyrka d rabbades av stölder. – Jag har en dator redan så jag påverkas inte egentligen. Det är ju  sådant som händer men det är klart att det är tråkigt, säger David Cakir, 18, som precis som Patricia Demir, 17, är elev på S:t Botvids gymnasium.

Höstterminen hann knappt börja innan S:t Botvids gymnasium i Botkyrka d rabbades av stölder. – Jag har en dator redan så jag påverkas inte egentligen. Det är ju  sådant som händer men det är klart att det är tråkigt, säger David Cakir, 18, som precis som Patricia Demir, 17, är elev på S:t Botvids gymnasium. Foto: Henry Lundholm


S:t Botvids gymnasium i Botkyrka hann knappt öppna för terminen innan tjuvarna slog till. Ett fyrtiotal nya datorer stals för eleverna. Det är väldigt tråkigt”, säger rektorn Lena Poignant.

klar

Artikellänk är kopierad

Exakt hur många datorer som stals natten till i går från S:t Botvids gymnasium i Botkyrka är oklart. Enligt anmälan är det hundra stycken, enligt rektorn ett fyrtiotal. Något som dock står helt klart är att elevernas nya datorer är borta innan de ens hade hunnit börja använda dem. Patricia Demir, 17, är en av eleverna som skulle få en av de nu stulna datorerna. 

– Nu kommer jag att få vänta på en ny dator och det betyder ju att jag kommer efter. Det känns jättetrist, säger hon. 

Skolans rektor Lena Poignant tycker det hela är beklagligt. 

– Det är ju en satsning som kommunen gjort på eleverna, så det är förstås väldigt tråkigt. 

Hur var säkerheten?

– Vi har ju larm och väktare var där inom några minuter. Datorerna stod bakom två låsta dörrar så någon har uppenbarligen gjort ett gediget researcharbete här, säger hon. 

Och det är en teori som även polisen i Södertörn har. 

– De kan ha sett leveransen av datorerna. Det är överlag inte så mycket stölder i skolor utan här visste man att det fanns datorer, säger Ulf Janzen, stationsbefäl vid Södertörnspolisen.  

Stölden skedde vid ettiden på natten och ett vittne som Metro pratar med berättar att larmet tjöt medan tjuvarna stressade fyllde sin bil. De försvann sedan från platsen i hög fart i en ”silverfärgad familjebil”.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro