ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skolvaktis köpte ut sprit till 15-åringar

John Lindblom · 22 Feb 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En vaktmästare vid en högstadieskola i Stock­holms kommun har åtalats för att ha köpt ut vin, öl och sprit till 15-åriga elever på samma skola.Enligt förhör med flera elever på skolan ska vakt­mästaren ha tagit emot ”beställningar” från elever vid flera tillfällen. I vissa fall har vaktmästaren tagit extra betalt för uppdraget.

Trots att vaktmästaren erkände direkt i somras har han fått arbeta kvar på skolan. – Vi ser allvarligt på det som hänt. Vi vill dock av­vakta den rättsprocess som pågår innan hans anställning tas upp för diskussion, säger privatskolans vd till Metro.

Trots att flera niondeklassare vittnat om att det varit ”allmänt känt att vaktis köper ut” avser åtalet ett enda tillfälle i juni förra året. Närpoliser ska då ha tagit skolvaktmästaren på bar gärning i samband med överlämning av alkohol till fem skolelever i en park.– Han erkänner bara ett tillfälle. Att det skett regelbundet har inte gått att styrka, säger kammaråklagare Eva Kokkonen.

Vaktmästaren har varit anställd på skolan sedan 2007 och riskerar nu ett kortare fängelsestraff.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro