ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skolverket mejlade jobbesked till 76 personer – som inte skulle få mejlet

Åsa Larsson · 29 Okt 2015
Uppdaterad 29 Okt 2015
Mejlet som skickades ut.

Mejlet som skickades ut.


När Skolverket skulle skicka ut ett mejl om en tillsatt tjänst så hamnade det hos 76 personer – som inte sökt tjänsten.

klar

Artikellänk är kopierad

– Mejlen ska gå ut med dold kopia, tanken är inte att alla ska se vem som har sökt, säger Karin Kroon, HR-chef på Skolverket.

Men de som fick mejlet hade inte ens sökt tjänsten i fråga.►LÄS MER: Kvinnas adress felaktigt utpekad Felet beror på ett systembyte och under en övergångstid så var man tvungen att skicka ut tillsättningsbesluten för hand. Personen som skickade mejlen hade helt enkelt glömt att klicka i dold kopia.

– Det är beklagligt, säger Karin Kroon.

I ett mejl till Metro har en av personerna på listan skrivit att de som fått mejlet försökt kontakta Skolverket om felet: "Hur hanterar en myndighet personuppgifter egentligen?? De har inte svarat på mina mail om det!"►LÄS MER: Så räddar du jobbet efter mejl-tabben När Metro först kontaktade Skolverket kände myndigheten inte till felskicket eller uppgifter om att personerna på mejllistan svarat och undrat varför de fått mejlet. Vid en närmare efterforskning kan Skolverket inte svara på om det kommit klagomål eftersom mejlen inte sparats så länge.

– Nu har vi skickat ut ett mejl till alla inblandade där jag förklarar det som hänt... med dold kopia, tillägger Karin Kroon.►LÄS MER: Kommun förde över halv miljon till fel konto – nu vägrar mottagaren betala tillbaka

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro