ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sköndalsbor: Hoppas det är över nu”

Josefin Svenberg / Caroline Wetterborg · 16 Aug 2011
Uppdaterad 16 Aug 2011

Flera misstänkta bomber har satt skräck i Sköndal. Det är jättehemskt”. Polisen fortsätter att varna.

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Björklund med dottern Disa, 9 år.
Frida Björklund med dottern Disa, 9 år.

Rörliknande föremål med grön tejp har satt skräck i den idylliska stadsdelen Sköndal i södra Stockholm.

Efter explosionen på en förskola på torsdagen förra veckan har nu ytterligare två misstänkta sprängladdningar hittats i området – i måndags på ett fotbollsmål och i går i en dunge intill en parklek.

Frida Björklund, 33, med döttrarna Disa, 9, och Molly, 6 månader, bor i närheten av den senaste fyndplatsen. – Det är jättehemskt. Disa går ju i skolan precis i närheten. Jag fick en smärre chock när jag läste det i tidningen, säger Frida till Metro.

Även Kjell Theorin, 67, bor i området där de misstänkta sprängladdningarna har hittats. – Det är hemskt, jag bara hoppas att det är över nu. Jag har inga barn och är inte orolig sådär men det är hemskt för barnfamiljerna, säger han.

I Metro uppmanade polisen allmänheten att vara vaksam och genast kontakta dem ifall man hittade föremål inlindade i grön tejp. Och man tror fortfarande att fler sprängladdningar kan finnas i området. – Självklart kvarstår den varningen framöver. Vi kan inte garantera att det är helt rent från sprängladdningar, det finns ju en risk för det, säger Mats Johansson på Söderortspolisen.

15-åringen nekar till förskolebomb

15-åringen som sitter anhållen misstänkt för att ligga bakom förskolebomben i Sköndal förra veckan nekar till anklagelserna. Men polisen misstänker att han kan ligga bakom ännu fler explosioner. – Vi misstänker att pojken har tillverkat bomber hemma och smällt dem på flera platser, säger Ville Paloheimo, Söderortspolisen.

15-åringen bor i närheten av platserna där två misstänkta sprängladdningar hittats den här veckan. Vid en husrannsakan gjordes beslag som ska jämföras med de misstänkta föremålen.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg / Caroline Wetterborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro