ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skönheten Debrahlee kan få sparken – igen

Tomas Lundin · 7 Jun 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Enligt stämningsansökan fick Debrahlee Lorenzana en lista på kläder hon inte kunde bära. Hennes advokat jämför det med att bli tillsagd att ta på sig en burka.

Enligt stämningsansökan fick Debrahlee Lorenzana en lista på kläder hon inte kunde bära. Hennes advokat jämför det med att bli tillsagd att ta på sig en burka.


klar

Artikellänk är kopierad

I förra veckan raporterade Metrojobb.se om Debrahlee Lorenzana, som fått sparken för att hon var för snygg. Nu kan hon få sparken igen, från sin nya arbetsgivare.Debrahlee Lorenzana, 33, har stämt sin före detta arbetsgivare Citibank efter att ha fått sparken därifrån. Anledningen ska ha varit att hon helt enkelt var för attraktiv, så att de manliga kollegerna inte kunde koncentrera sig.Den uppmärksamhet som följt stämningen är inget som hennes nya arbetsgivare Chase vill ha något att göra med. Nu hotar de med att sparka henne om hon ställer upp på de tv-intervjuer som hon har planerat att medverka i.– De frågade mig om jag skulle fortsätta. De sa att det var grund för uppsägning om jag fortsätter att prata, säger hon till New York Post.Lorenzana hade beviljats ledighet nu på måndagen, då hon skulle ställa upp i både Today Show på NBC och konkurrenten ABC:s "Good Morning America", men den ledigheten drogs tillbaka i ett sms från hennes chef på lördagen.33-åringen planerar att medverka i tv-programmen trots hoten om uppsägning, som ska ha kommit efter att Citibank-chefen varit i kontakt med Chase.– Jag sa "jag ska tala med media, det har ingenting att göra med er", säger hon till New York Post.Vad som låg bakom att Lorenzana sparkades från Citibank i augusti 2009 ska avgöras i rätten. Citibank hävdar att det var hennes prestationer och inte hennes utseende som kostade henne jobbet.Samtidigt berättar ögonvittnen från New Yorks bankkvarter om att män tog stora omvägar för att gå till det bankkontor där Debrahlee jobbade.– Citibank borde vilja ha anställda som henne. Det drar in kunder, säger Matt Saulk, ett av fansen till New York Daily News.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro