ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skönhetsskola – tuffare än du tror

Marcella Mravec · 21 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Amanda Thörn behandlar Jessica Ericsson. Den första terminen övar eleverna på varandra samtidigt som man läser teori, termin två behandlar man kunder. 

Amanda Thörn behandlar Jessica Ericsson. Den första terminen övar eleverna på varandra samtidigt som man läser teori, termin två behandlar man kunder. 


klar

Artikellänk är kopierad

TUFFT. Att utbilda sig till hudterapeut handlar inte bara om att dutta med nagellack. Vardagen på Gildaskolan är betydligt tuffare än så.

Att kliva in i lokalerna, mitt på Avenyn i Göteborg, är lite som att komma in på en gammal flickskola. Åtminstone vid första anblicken. Högt i tak och väggar fulla av diplom. 36 välsminkade och välfriserade – enligt skolans regler – tjejer går på skolan just nu. De pratar men tystnar när man kliver in. Disciplin är viktigt.

Jessica Ericsson och Amanda Thörn går andra och sista terminen. Båda valde skolan efter att de hört gott om den, och lånar till avgiften på cirka 70 000 kronor. – Jag tog ett vanligt banklån. Det är klart att man tvekade lite, men samtidigt kändes det som att det var värt det, säger Jessica Ericsson. Ryktet säger att skolan är tuff men bra. Den första terminen är det mycket teori – anatomi, kemi och fysik. Den andra terminen praktiserar man på kunder.

Har ni något råd till andra som vill utbilda sig?– Att man vet om att det är mycket. Man måste verkligen fokusera. Då gäller det att man vill det, säger Amanda Thörn.

Vad tror ni om framtiden?– Jag tror att detta ligger i tiden. Är man villig att flytta, utomlands eller i Sverige tror jag det finns stora möjligheter. Men det gäller att man är driftig och kör på.

klar

Artikellänk är kopierad

Marcella Mravec
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro