ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Sköt katt som fick avlivas – två män i bil söks

Fredrik Samuelson · 23 Okt 2018
Uppdaterad 25 Okt 2018
Katten på bilden har inget med artikeln att göra. På bilden syns även Strandvägen i Kristinehamn där den berörda katten blev skjuten.

Katten på bilden har inget med artikeln att göra. På bilden syns även Strandvägen i Kristinehamn där den berörda katten blev skjuten. Foto: Pixnio/Google Maps.


Plötsligt stannade en bil till jämsides en katt. Ett skott avlossades mot katten – och sedan körde bilen vidare. Nu söker polisen efter två unga män som satt i bilen.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen söker efter en bil av märket Volkswagen, som beskrivs vara en sedan i äldre modell, troligtvis i mörkblå färg. Det var två vittnen som såg de två unga männen stanna till med bilen och skjuta en katt på Strandvägen i Kristinehamn. Katten blev så allvarligt skadad att polisen tvingades avliva den.

– Det var två unga män i bilen. Föraren var den som avlossade skottet. Troligtvis var det ett luftgevär, säger Tommy Lindh, polisens presstalesperson i region Bergslagen.

Vittnen uppmanas kontakta polisen

Den som har gjort iakttagelser kring händelsen, som inträffade vid 23.20 i lördags kväll, uppmanas kontakta polisen på telefon 11414.

Ärendet är anmält som djurplågeri,  som Värmlands Folkblad var först med att berätta.

– Man har uppsåtligen och med mening utsatt katten för lidande genom att skjuta den. När en patrull kom till platsen var katten vid liv men allvarligt skadad. Den hade ett blödande sår mellan skuldrorna där det pulserade blod. Katten andades tungt och kunde inte röra underkroppen och fick därför avlivas, säger Tommy Lindh.

Polisen kunde genom kattens öronmärkning hitta djurets ägare.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Samuelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro