ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skötare får jobba kvar trots misshandel av 13-årig pojke

TT · 29 Nov 2014
Uppdaterad 29 Nov 2014

Foto: Henrik Brunnsgård


klar

Artikellänk är kopierad

Skötaren fällde pojken och satte sig gränsle över honom. 

En manlig skötare dömdes för att ha misshandlat en 13-årig pojke som var intagen på Sahlgrenska universitetssjukhusets barn- och ungdomspsykiatriska avdelning ( BUP ) i Göteborg.

Trots det fick han efter en avstängning och utredning behålla jobbet på BUP , om än på en annan avdelning, skriver GT på nätet.

– Vi har också gjort bedömningen att han inte kommer upprepa händelsen eftersom han har arbetat inom psykiatrin länge och gjort det bra. Dessutom har han fått en mer administrativ roll än tidigare, säger Joakim Kenndal, kommunikationsdirektör på Sahlgrenska, till tidningen.

Misshandeln inträffade i mars 2013 efter att pojken blivit arg och sparkat skötaren på benet. Mannen svarade med fälla pojken med en spark och sätta sig grensle över honom.

Han dömdes i september i år till villkorlig dom för misshandel och arbetar nu med tonåringar som har ätstörningar och andra psykiska problem.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro