ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skotrar och fyrhjulingar i Jämtland större miljöbov än flyg

Valerie Kaspersen · 3 Mar 2018
Uppdaterad 3 Mar 2018
Bilden är en arkivbild.

Bilden är en arkivbild. Foto: IBL


Nivån av utsläpp från snöskotrar och fyrhjulingar ligger i Jämtland högre än vad inrikes-flygtrafiken släpper ut, enligt de senaste siffrorna.

klar

Artikellänk är kopierad

Utsläppen av växthusgaser från skotrar och fyrhjulingar har ökat i Jämtland de senaste 25 åren. De senaste siffrorna är från 2015 och då stod skotrar och fyrhjulingar för mer än 25 000 ton i länet, medan inrikesflygen stod för ungefär 3000 ton, rapporterar SR.

– Det är mycket och det är ungefär tre procent av de totala utsläppen i länet. Det är ändå en betydande del. Troligen beror det på en ökad tillgång och användning av fyrhjulingar och skotrar helt enkelt, säger Jimmy Nilsson, miljömålssamordnare på länsstyrelsen i Jämtland, till SR.

Efter den senaste statistiken ska Länsstyrelsen titta närmare på skotrar och fyrhjulingar i sitt miljöarbete framöver.

– Vi ska ta fram en ny klimatstrategi och där kommer vi fokusera med på just skotrar och fyrhjulingar, arbetsmaskiner helt enkelt, eftersom den sektorn ökar, säger Jimmy Nilsson till SR.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro