ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skotta snö – sysslan vi hatar mest på vintern

Anders Göransson · 11 Dec 2012
Uppdaterad 11 Dec 2012
Per Wikström, 44, hjälper sin mamma Lilly Wikström, 68, med att skotta snö:  ”Snöskottning har jag inget problem med, det ger bra motion, men julklapparna, däremot, tycker jag inte är så kul”.  

Per Wikström, 44, hjälper sin mamma Lilly Wikström, 68, med att skotta snö:  ”Snöskottning har jag inget problem med, det ger bra motion, men julklapparna, däremot, tycker jag inte är så kul”.   Foto: Isabel Svensson


Vi är många som visste det redan – men nu bekräftas det i en undersökning. Den allra tråkigaste vintersysslan är: snöskottning.

klar

Artikellänk är kopierad

Skyffla, skyffla, skyffla. Det kan ta timmar att skotta fram bilen, rensa gångbanan eller befria taket från snömassorna. Och knappt har du lagt ner skyffeln – förrän det börjar snöa igen.

Nu visar en ny undersökning att snöskottning är den vinteruppgift som svensken tycker är allra tråkigast. Undersökningsföretaget Yougov har tillfrågat 3 500 personer, och över en fjärdedel av dem håller göromålet som det tristaste som den kalla årstiden för med sig, värre än såväl julstädning som byte till vinterdäck.

– Snöskottningen är ju någonting som man måste göra, så det är kanske inte så överraskande. Det tar liksom aldrig slut, säger Daniel Claesson, pressansvarig på försäkringsbolaget If, som beställt undersökningen.

Undersökningen genomfördes i oktober – alltså långt före de snöväder som präglat början av årets vinter.

– Hade man ställt frågan i dag hade det nog blivit ännu högre siffror för snöskottning, det är jag ganska säker på. Vi uppmanar ändå folk att skotta sina tak och hålla rent runt sin fastighet, samtidigt som man man förstås bör vara försiktig så man inte ramlar och skadar sig.

Nästan var åttonde svensk är odelat positiv till vintern, och tycker att den är ”bara härlig”. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro