ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skottlossning mot polisen efter rån

metro.se · 30 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

JUST NU: Polisens piketstyrka har gått in i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Östervägen i Solna med automatvapen, skottsäkra västar och murbräcka. Men det visade sig att lägenheten var tom.

Polisen gjorde en inbrytning i en specifik lägenhet på Östervägen. Det var polisens underrättelserotel som plockat fram ett antal adresser som "kan vara intressanta". En var särskilt het och det var där polisen gick in. Varför just den lägenheten var intressant vill polisen inte kommentera. – Vi tar det försiktigt och vill plocka ut dem odramatiskt. De har ju genom att skjuta mot polisen visat vad de kan göra om de känner sig trängda. Däremot tror vi inte att de är farliga för allmänheten, säger Stockholmspolisens presstalesman Björn Engström. Hur många skott som avlossats vet man ännu inte. Polisens tekniker letar nu efter hylsor. Det finns signalement på båda rånarna, men polisen vill ännu inte lämna ut dem. -Jag har inga uppgifter om att rånaren skulle ha varit maskerad vid rånet. Dessutom har de blivit iakttagna vid bilbytet, säger Engström.

Polisen stoppar också bilar som rör  sig i området runt Råsunda i jakten på rånarna.

Det var vid lunchtid som poliser blev beskjutna i Solna dit två misstänkta gärningsmän tog sig efter att ha rånat en värdetransport i Roslags Näsby, uppger Stockholmspolisens presstalesman Björn Engström för metro.se.

Männen har sedan bytt bil vid Näsbyvägen och fortsatt i hög fart mot Solna. I höjd med Bergshamra blev de upphunna av polis.– Vid Sjövägen blir en patrull beskjuten med pistol. Som tur är har ingen blivit skadad, varken väktare eller polis, säger Björn Engström.

Polisen har satt in alla resurser i jakten på gärningsmännen.

– Vi letar nu med allt vi har i form av radiobilar, helikoptrar, hundar och piket, säger Björn Engström.

Just nu håller polisen på att spärra av området kring den dumpade flyktbilen i Solna och söka efter gärningsmännen.

– Det är poliser överallt just nu, säger metros reporter Anders Göransson som är på plats i Solna.

Flera personer blev vittnen till skottlosningen i Solna.

– Jag hörde bilar som gasade häftigt, sen var det två tre smällar, säger en kvinna som bor i området.

Skotten har bland annat träffat en grindpost till en villa på Råstavägen, berättar grannen Carl Lovén, som kom hem straxt efter skottlossningen.

– Poliserna stod i korsningen och vinkade till sig mig. De frågade om jag sett två män med väskor och vapen, men det hade jag inte, säger Lovén till TT.

Polisen letar tomhylsor på marken där skottlossningen ägde rum.
Polisen letar tomhylsor på marken där skottlossningen ägde rum.Foto: Lotta Imberg
klar

Artikellänk är kopierad

metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro