ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skräckdoktorn opererade fel hjärnhalva

Stefan Wikström · 5 Nov 2012
Uppdaterad 5 Nov 2012
Bilden har ingenting med artikeln att göra.

Bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: Jack Mikrut/Scanpix


En neurokirurg erkände att hon begått 17 misstag under sin tid på ett sjukhus i Colorado. Bland annat operade hon på fel hjärnhalva hos en patient. Trots det har hon fortsätt arbeta, skriver The Denver Channel.

klar

Artikellänk är kopierad

Fallet med läkaren Denise Crute visar hur en läkare i USA kan utföra horribla misstag, men ändå fortsatta arbeta. När det 2004 kom fram att Crute gjort flera ödestigra misstag, valde hon att inte försöka rädda sitt jobb. I stället "gav hon upp sin läkarlicens", och kom därför undan disciplinära åtgärder.

I USA finns på flera håll i landet ett hål i lagen som gör att läkare som ger upp sin läkarlicens i en delstat, kan fortsätta arbeta i en annan. För att kunna neka en läkare jobb krävs nämligen att denne fått en varning eller fått sin licens indragen.

Så efter att ha lämnat Colorado fick Crute jobb på ett sjukhus i Illinois. Och misstagen fortsatte. Bland annat operarde Crute fel del av en kvinnas ryggrad.

Efter det tog hon ett jobb på Mount Sinai, ett av de främsta sjukhusen i New York. Där får hon dock inte utföra något arbete i operationssalen.  

klar

Artikellänk är kopierad

Stefan Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro