ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skräckpappan kan ha fått hjälp av frun

Anneli Wikström · 2 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


"Hon hjälpte honom att köra mat till källaren"

klar

Artikellänk är kopierad

Den österrikiska tidningen Österreich har gjort en datoranimerad rekonstruktion av hur Elisabeth Fritzl skulle kunna se ut idag, efter 24 år i fångenskap.
Den österrikiska tidningen Österreich har gjort en datoranimerad rekonstruktion av hur Elisabeth Fritzl skulle kunna se ut idag, efter 24 år i fångenskap.Foto: Foto: Scanpix

Josef Fritzls fru Rosemarie kan ha vetat om att hennes dotter och barnbarn satt inspärrade i källaren. Ett vittne påstår sig ha sett henne leverera mat till dem. Det har hela tiden sagts att Josef Fritzls fru Rosemarie varit ovetande om att dottern Elisabeth och hennes tre barn satt inspärrade i husets källare. Men nu kommer uppgifter som hävdar motsatsen, skriver tidningen The Sun.

Tidningen har ett vittne, grannen Alfred Dubanovsky, 42, som påstår att Rosmarie måste ha vetat om det eftersom hon ofta hjälpte Josef att leverera mat till källaren. – Han köpte alltid enorma mängder mat som han körde hem i skottkärror. Det var mat som räckte till fler än fem personer. Och om jag lade märke till det så måste ju hans fru ha sett det. Och när jag tänker efter så är jag säker på att jag har sett henne hjälpa honom att köra maten till källaren, säger han i tidningen.

Om Rosemarie har vetat om att Elisabeth och barnen satt fångar i källaren kan det förklara hur de kunde överleva de långa stunder som Josef var på semester i Thailand. Josef har dock hela tiden förnekat att hustrun kände till vad som pågick. Han har berättat för polisen att han har lurat Rosemarie med allt från fejkade telefonsamtal till handskrivna brev han tvingat Elisabeth att skriva.

Alfreds uppgifter om Rosmaries inblandning har gjort att fler börjar rikta sina blickar mot henne. – Det känns omöjligt att hon inte ska ha vetat, säger en person till The Sun.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro