ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skräckson döms för misshandel av sin familj

Evelina Olsson · 25 Feb 2014
Uppdaterad 25 Feb 2014
Den nu 19-årige sonen bröt upp familjens kassaskåp. Han handlade också kläder för tusentals kronor med mammans bankkort. 

Den nu 19-årige sonen bröt upp familjens kassaskåp. Han handlade också kläder för tusentals kronor med mammans bankkort.  Foto: Polisen


I flera år levde familjen i skräck för den nu 19-årige sonen som tog till knytnävarna så fort han inte fick sin vilja igenom. Nu döms han vid Lunds tingsrätt för grov fridskränkning och misshandel av sina föräldrar och sin syster.

klar

Artikellänk är kopierad

Under en fest som sonen hade slogs saker sönder och väggar sparkades in.
Under en fest som sonen hade slogs saker sönder och väggar sparkades in.Foto: Polisen

Han döms även för att ha brutit upp familjens kassaskåp och handlat kläder för tusentals kronor på mammans bankkort. 

– Han kallade föräldrarna för idioter och blev tydligen bara lugn när han fick som han ville, säger en polis som flera gånger beordrats till familjens villa, i förhör.

Vittnen berättar om hur föräldrarna fick låsa in sig och även ta sin tillflykt till grannarna för att undkomma sonen. 

►15-åring nekad sprit – löpte amok

Den utsatte fadern, som bland annat fått näsan sönderslagen, berättar hur kan puttats ner för trappor, tagit emot knytnävslag i ansiktet och hotats till livet av sonen vars humör eskalerade i 15-årsåldern. 

– Jag och (frun) har haft svår att sätta gränser för N.N som allt som oftast suttit framför datorn dygnet runt och inte skött skolan. När vi försökt hindra detta fick han kraftiga utbrott, berättar fadern i förhör.

►Dotter högg mamma i ryggen med grillkniv

Vid ett tillfälle blev föräldrarna upplysta om att sonen bjudit in vänner via Facebook till en fest i familjens villa. När fadern konfronterade sonen om detta och klargjorde att inga obekanta fick bjudas in, gick sonen till angrepp. 

Polis tillkallades och familjen enades efteråt om att sonen fick ha sin fest, om än i mindre skala, under tiden föräldrarna skulle vara hos grannen. Men det tog inte lång tid innan festen urartade. 

– Jag såg hur det började välla in festdeltagare och hur en festdeltagare hoppade ut från ett fönster på andra våningen. Jag gick därför hem och där rådde det fullständig kalabalik, säger fadern i förhör.

Ett 70-tal festdeltagare befann sig i villan där saker slagits sönder, dörrar sparkats in, mat kastats på väggar och någon eldat i soffan. Polis tillkallades för att utrymma villan. När fadern bad sonen om att hjälpa till att städa upp i kaoset blev han misshandlad på nytt. 

►21-åring åtalas för mord på sin pappa

Utöver valborgsfesten döms 19-åringen för att ha misshandlat främst pappan, när han bland annat nekats skjuts, inte fått pengar eller nekats att ladda ner film till sin Ipad. 19-åringen själv uppger att fadern uppträtt provokativt mot honom. 

Lunds tingsrätt konstaterar att man inte fått ett bra intryck av sonen under förhandlingarna.

”Han har under förhören med övriga familjemedlemmar haft svårt att hålla tillbaka skrattet. Förhöret med honom har inte kunnat påbörjas under huvudförhandlingens första dag eftersom N.N sagt sig vara så kränkt att han inte klarat av att förhöras”, skriver rätten i sin dom. 

Rätten ansluter sig, med viss tvekan, till åklagarens påföljdsförslag och dömer den tidigare straffade 19-åringen till skyddstillsyn och behandling mot aggression. 

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro