ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skräcktandläkare åtalas: Lämnade köttslamsor överallt”

Tomas Lundin · 8 Mar 2016
Uppdaterad 8 Mar 2016
Tandläkaren på bilden är inte den som nämns i artikeln.

Tandläkaren på bilden är inte den som nämns i artikeln. Foto: Alamy/Arkiv


Tandläkaren misstänks ha drogat, lurat och stympat över hundra patienter. Nu ställs han inför rätta i Frankrike, enligt AFP. Det forsade blod i tre dagar”.

klar

Artikellänk är kopierad

Den avlägsna byn Chateau-Chinon var i stort behov av en tandläkare när de till slut fick tag i en 51-årig man från Nederländerna genom en rekryteringsfirma. 

Men glädjen över att ha fått en tandläkare i byn byttes snart till skräck. Rapporter om infektioner, brutna käkar, friska tänder som dragits ut och delar av instrument som blivit kvar i tandköttet började strömma in. 

– Han gav mig sju eller åtta injektioner och drog ut åtta tänder i rad. Det forsade blod i tre dagar, säger en 65-årig patient till AFP.

► LÄS MER: Tandläkare använde vanlig kamera i stället för röntgen En 80-årig man säger att tandläkaren ”lämnade köttslamsor överallt”. Han ska också ha varit extremt frikostig med sömnmedel. 

– Varje gång gav han oss vad han kallade ”ett litet stick” och vi var helt utslagna, säger en pensionerad lärare som blivit av med flera friska tänder. 

När patienterna vaknade kunde tandläkaren vara borta – det enda spåret en post-it-lapp med ett meddelande om att komma tillbaka dagen därpå.► LÄS MER: Tandläkare misstänks ha jobbat full i flipflops

Förutom usel praktik misstänks också tandläkaren för att ha försökt blåsa patienter. 

– Han sa att han hade gjort 17 olika behandlingar på 17 olika tänder på min min fru på tio minuter, inklusive en tand som redan dragits ut, säger en bybo enligt AFP. 

I juni greps mannen men han släpptes i avvaktan på rättegång. Då flydde han till Kanada, där han efter tre månader kunde gripas i en liten stad i New Brunnswick.

Nu kan han dömas till tio års fängelse och tvingas betala stora skadestånd i Frankrike. Sammanlagt är det runt 120 offer som trätt fram – i ett samhälle som har drygt 2 000 invånare.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro