ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skräcktandläkare försökte dra ut 20 tänder – patient dog

Tomas Lundin · 24 Maj 2014
Uppdaterad 24 Maj 2014
Skräcktandläkare försökte dra ut 20 tänder – patient dog

Skräcktandläkare försökte dra ut 20 tänder – patient dog Foto: All Over Press/Arkiv


Tandläkaren fortsatte dra ut tand efter tand trots att sköterskan bad honom att sluta. Efter 20 utdragna tänder slutade den 64-åriga kvinnan andas.

klar

Artikellänk är kopierad

Tandläkaren Rashmi Patel i delstaten Connecticut, USA, har fått sin licens indragen efter en skräckprocedur som kostade en 64-åring livet, skriver The Hartford Courant

Den 64-åriga kvinnan kom till kliniken i februari för att påbörja arbetet med att ersätta tänder med implantat. Patel var fast besluten om att dra och ersätta alla tänderna i en sittning, trots de påfrestningar det kunde innebära för kvinnan som tidigare lidit av hjärtproblem.

”Assistenten vädjade till Patel att han skulle sluta och sprang till slut ut och ringde SOS”, står att läsa i en händelserapport.

Då hade kvinnan redan slutat andas och hennes liv gick inte att rädda. 

Tandläkaren, som driver två kliniker, blev så sent som i december förra året anmäld efter att en sövd patient andats in utrustning och var nära att kvävas, skriver The Hartford Courant. I september 2011 skadade Patel en patients munhåla och garnityr så illa att hon fick nästan tre miljoner kronor i skadestånd. 

Tandläkarens advokat kallar åtalet mot honom efter kvinnans död för felaktigt och menar att hälsodepartementet gått utanför sitt lagliga område när de startat en utredning mot honom.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro