ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Skräll redan i första matchen av Overwatch-VM

Erik Glanell · 2 Nov 2018
Uppdaterad 2 Nov 2018
Bilden är från kvalet i Los Angeles.

Bilden är från kvalet i Los Angeles. Foto: Blizzard


Amerikanerna var favoriter i premiärmatchen i Overwatch World Cup under Blizzcon. Men britterna bjöd på en skräll när de skickade ut USA direkt.

klar

Artikellänk är kopierad

Så fort invigningen av årets Blizzcon var över kickade alla esportsturneringar igång på samma gång. I Overwatch-arenan var publiken taggade till tänderna för att få se hemmanationen göra upp med Storbritannien i inledningsmatchen av Overwatch World Cup.

Förväntningarna var höga och favoritskapet bars av USA. De fick också en bra start i fredagens första kvartsfinal när de tog hem inledande kartan Ilios.

Men kanske var det just favoritskapet och pressen att prestera framför hemmapubliken som blev deras fall. För sen sattes mästerskapets första skräll i rullning rulla. Det blev nämligen både första och sista matchen för amerikanerna det här slutspelet.

Matcherna var delvis tajta men britterna kom hela tiden ut på topp till mångas förvåning och publikens besvikelse. Amerikanerna släpptes inte in och i tre raka kartor stod britterna som vinnare.

USA blev därmed först att åka ur turneringen.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro