ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skrällaget X6tence Galaxy kämpar om semi-plats: "Jättestolt"

Erik Glanell · 1 Dec 2018
Uppdaterad 1 Dec 2018

Foto: Metro


De tog sig överraskande till Dreamhack Open den långa vägen. Nu kämpar X6tence Galaxy om en plats i semifinalen.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu blir det vinna eller försvinna för det enda helsvenska laget i Dreamhack Open. I eliminieringsmatchen mot fransmännen i LDLC imponerade X6tence Galaxy stort. Det betyder att de senare under lördagen går upp emot nordamerikanerna i Complexity Gaming för en plats i semifinalen.

CS:GO-veteranen och lagledaren André ”BARBARR” Möller var själv imponerad av lagets unga talanger.

– Vi inleder starkt. De väljer Nuke som de har varit bra på tidigare. Men vi kom in i spelet direkt till skillnad från matchen mot Complexity Gaming och jag är väldigt nöjd med hur vi hanterar stressen. Grabbarna är unga men de visar så mycket talang och jag är jättestolt över dem, säger han till Metro Esport efter viktiga vinsten.

X6tence Galaxy överraskade stort när de tog sig vidare till Dreamhack Open den långa vägen genom det öppna och stängda kvalet.

– Vi trodde inte själva att vi skulle ta oss vidare. Man får bara hoppas. Men det är fantastiskt att vara här och fantastiskt att slå det 12:e bästa laget i världen

Svenskarnas kamp om en plats i semifinalen är en revansch-match mot Complexity Gaming som är schemalagd att börja 16.00 under lördagen.

Vinner de den matchen gör de sällskap med svensklaget Heroic som tog sig vidare till semifinal redan under fredagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro