ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skrämmande sökmönstret – stor varselvåg på väg

Gustaf Eriksson · 5 Nov 2012
Uppdaterad 5 Nov 2012
En stor varselvåg hotar att slå mot Sverige, enligt en internetsöknings-analys från SBAB Bank.

En stor varselvåg hotar att slå mot Sverige, enligt en internetsöknings-analys från SBAB Bank.


En omfattande våg av varsel kommer slå mot Sverige. I alla fall tyder en analys av internetsökningar från SBAB på det. "Mönstret är olycksbådande", skriver banken.

klar

Artikellänk är kopierad

Så många som 14 000 personer kan komma att varslas om uppsägning i Sverige under november. Det är de högsta nivåerna sedan svallvågorna av den amerikanska lånekrisen 2008. Den bistra prognosen kommer från banken SBAB, som har analyserat svenskarnas sökvanor på internet. Under de senaste veckorna har antalet sökningar på ord som varsel och uppsägningar ökat lavinartat.  "De senaste veckornas sökmönster är olycksbådande. Mängden relaterade sökningar har ökat till nivåer som vi inte sett sedan vården 2009", skriver banken i en kommentar.  Men det finns ljuspunkter på den dystra arbetsmarknaden. I veckan håller arbetsförmedlingen rekryteringsträffar på flera håll i landet, och det händer att folk får anställning direkt på plats. 

Sökningar på internet används för att göra framtidsprognoser på fler områden än arbetsmarknaden. I förra veckan kunde Metro berätta att antalet sökningar på ordet kräk exploderat på Smittskyddsinstitutets hemsida. Det tyder på att vinterkräksjukan snart kan vara här.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro