ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skratt, spenar, systerskap

Caroline Engvall · 30 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Hamberg är pocketaktuell med ”Brunstkalendern”.

Varför ska man läsa din bok?– Om man går i gång på mammor på rymmen, otrohet, kossor med infektion i spenarna, hårdrock, barnlöshet, panik, död, skratt och systerskap ska man slå till, tycker jag.

Vem vill du ska läsa din bok?– Alla, förstås!

Vad läser du själv just nu?– Theodor Kallifatides bok ”Mödrar och söner”. Den är otroligt fin, rolig och gråtmild.

Vad har du annars på gång?– Just nu lagar jag mat som en galning, eftersom jag och min granne Anette ska göra Bonniers nya familjekokbok. Men jag lovar, den är helt opräktig. Den innehåller barn med okammat hår, katter på bordet och jag som försöker göra god mat. Sam-tidigt som jag reder såser skriver jag filmmanus till ”Mossvikenfruar” och håller lite föredrag.

Mysig syskonkärlek

BrunstkalendernEmma Hamberg(Bonnier Pocket)Supermamma-Lena, hårdrocks-Marie och datanörd-Åsa är tre systrar, så olika man kan bli. Det som knyter dem samman är deras barndoms bondgård som ingen egentligen vill ha. Men en familjetragedi kastar omkull alla systrarnas liv och visar dem att stora förändringar inte behöver vara till det sämre, i en mysig story som man aldrig vill ska ta slut. Lovely!

Blingblingroman

Läppstiftsdjungel Candace Bushnell (Norstedts Pocket) Candace Bushnell är kvinnan bakom ”Sex and the city”, vilket sätter förväntningarna Empire State Building-högt. Och för den som älskar uppnästa blingblingromaner som rör sig i Manhattans övre skikt är de tre framgångsrika vännerna Nico (tidningsredaktör), Victory (toppdesigner) och Wendy (filmbolagschef) en härlig chiclitsk verklighetsflykt som snart finns i ameri­kansk tv-serieversion.

Svensk fullpoängare

Skumtimmen Johan Theorin (Månpocket) Jag har letat med ljus och pocketlykta efter en deckar-debutant som ska uppfylla kriterierna ”ny”, ”bra” och ”svensk”. Johan Theorin blir årets första fullpoängare. Hans krim-intrig som smart väver sig tillbaka till andra världskrigets Öland är av just den där typen som man inte vill lägga ifrån sig. Väl utförd research lönar sig sannerligen.

Deckarkungen

Luftslottet som sprängdes Stieg Larsson (Norstedts Pocket, storpocket) Stieg Larssons böcker har gjort Sverige till en enda stor bokcirkel, och nu när storyn snart blir film är det nästan obligatoriskt att kunna diskutera Salander och Blomkvist med husvagnsgrannen på semestern. ”Luftslottet som sprängdes” är Stieg Larssons tätaste i trilogin – och du behöver inte ha läst de två tidigare för att kunna njuta av Sveriges deckarkung nummer ett.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro