ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skrattade för mycket – sades upp från lägenheten

Hugo Ewald · 29 Sep 2016
Uppdaterad 29 Sep 2016
Kvinnan grannar störde sig på att de gång på gång hörde högljudda skratt och röster från kvinnans lägenhet. Arkivbild.

Kvinnan grannar störde sig på att de gång på gång hörde högljudda skratt och röster från kvinnans lägenhet. Arkivbild. Foto: Alamy/Metro


En 55-årig kvinna i Göteborg skrattade för mycket och högt, tyckte hennes granne. Åtta månader efter att hon flyttade in sades hon därför upp från sin lägenhet av värden. Men domstolen sa nej, och kvinnan får nu alltså bo kvar.

klar

Artikellänk är kopierad

För drygt ett och ett halvt år sedan flyttade en 55-årig kvinna i Göteborg in i en ny lägenhet ett våningsplan under lägenheten hon tidigare bodde i. Men snabbt började klagomål komma in, rapporterar Hem & hyra.► LÄS MER: Vem får lägenheten när det tar slut? Så här säger sambolagen

Kvinnans grannar störde sig nämligen på att de gång på gång hörde högljudda skratt och röster från kvinnans lägenhet, och sa gång på gång till henne. Vid ett tillfälle när 55-åringen satt och drack kaffe med två vänninor och grannarna knackade på dörren för att klaga på ljudnivån kom 55-åringen att hota med polisanmälan om inte klagomålen upphörde.

Hyresvärden kom att säga upp den 55-åriga kvinnans hyreskontrakt 8 månader efter att hon flyttat in. Men kvinnan känner sig trakasserad och hävdar att hyresvärden hittar på skäl för uppsägning.

– Men han har aldrig kunnat presentera några bevis eller ens uppge vilka tider störningarna ska ha förekommit. Jag har till och med fått klagomål när vi varit utomlands, säger kvinnan till Hem & hyra.

Hyresnämnden i Göteborg anser inte att det finns fog för att kvinnans kontrakt skulle sägas upp. Värden överklagade till hovrätten men kom sedan att återkalla överklagandet, vilket betyder att kvinnan kan bo kvar.

Anledningen till att hyresvärden drog tillbaka överklagandet ska vara att de påstådda störningarna upphört.► LÄS MER: ”Det känns surt att jag gick på det så lätt”

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro