ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skrev att våldtäkt borde bli lagligt – attackerades av Anonymous

Hugo Ewald · 5 Feb 2016
Uppdaterad 5 Feb 2016

Foto: Skärmdump/Facebook


Under natten till fredagen läckte aktiviströrelsen Anonymous adressen till den antifeministiska bloggaren Roosh V, som bor i sin mammas källare. Attacken kommer efter att Roosh V, som anklagas för att förespråka våldtäkt, tvingats ställa in en serie möte för "maskulina män" runtom i världen, bland annat i Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Den antifeministiska bloggaren och författaren Daryush Valizadeh, eller Roosh V som han kallar sig, har mött stor kritik och uppmärksamhet för sina antifeministiska uttalanden och kontroversiella böcker om hur man raggar på tjejer. Han har bland annat anklagats för att förespråka våldtäkt, men enligt Roosh V själv har han bara blivit missuppfattad och det kritiserade blogginlägget "How to stop rape" är enligt honom satiriskt.► LÄS MER: Skrev att våldtäkt borde bli lagligt – nu planerar han möte i Stockholm

Roosh V planerade att i veckan hålla en serie träffar för "maskulina heterosexuella män", bland annat på Medborgarplatsen i Stockholm. Dessa kom dock att ställas in efter omfattande protester.

Nu har även aktiviströrelsen Anonymous gått till attack. På Twitter skriver Rosh V att Anonymous läckt adressen till Roosh Vs hem, där han bor i sin mammas källare.

"Min familj förtjänar inte att skadas eller trakasseras, vad jag än gjort i livet", skriver han.

Läckan skedde på Facebooksidan "We are Anonymous", som har över 300 000 likes. "Du kan vänta oss eftersom du tycker att det borde vara lagligt att våldta kvinnor", står det på Facebooksidan. Sidan har också lagt upp mailadresser till en rad av hans supportrar. De har även lagt upp en bild på huset han bor i tillsammans med sin mamma.

I skrivande stund är inlägget borttaget av Facebook. Men inlägget hann enligt Anonymous ses ungefär 1 miljon gånger innan dess.

På sidan skriver nu Anonymous att de är klara med Roosh V, bara för att sedan läcka hans uppgifter igen.► LÄS MER: Skulle hålla möten för "maskulina män" – nu ställer han in allt

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro