ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skrev först dödsrunan – sedan dödade han frun

Anneli Wikström · 1 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

IT-konsulten Christian Mogensen, 61, lade ut sin och hustruns dödsannons på sin hemsida. Sedan sköt han kallsinnigt sin hustru och sig själv till döds. Christian Mogensen, 61, var en duktig IT-konsult men de senaste åren hade han mer skulder än framgång och detta tärde på honom. Kanske var detta orsaken till att Mogensen på söndagen den 28 september tog livet av sin hustru Alice Glassman och sig själv.

Men innan han gjorde det hemska dådet loggade han in på sin hemsida, www.mrmogensen.com, och byggde om den till en dödsannons, skriver The Boston Globe.

Hemsidan pryds med en bild på Christian och Alice som är tagen på deras bröllopsdag den 24 december 1996. Sedan har Christian skrivit sitt och hustruns namn, födelsedatum och deras dödsdag, den 28 september. Därefter tror polisen att han tog sin pistol och kallsinnigt sköt sin hustru Alice med ett enda dödligt skott, skriver tidningen.

Efter att Cristian dödat sin hustru lyfte han luren och larmade polisen. ”Jag har just dödat min fru. När ni kommer hit kommer jag att skjuta mig själv också”, sa Christian enligt larmsamtalet.

Och mycket riktigt. Polisen hann inte ens fram till parets lägenhet innan Mogensen avslutade sitt liv.

Alices styvmor är chockad över tragedin. – Vi pratade tidigt på söndagen och då mådde hon bra. De måste ha haft ett fruktansvärt gräl, säger hon till Boston Globe.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro