ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skrev handbok för tjejsex

Ulrica Widsell · 17 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Malinda Flodman och Helene Delilah vill få kvinnors sexualitet att blomstra. Tillsammans har de skrivit ”Stora sexboken”, en handbok och inpirationskälla för kvinnor som har sex med kvinnor. 

Malinda Flodman och Helene Delilah vill få kvinnors sexualitet att blomstra. Tillsammans har de skrivit ”Stora sexboken”, en handbok och inpirationskälla för kvinnor som har sex med kvinnor.  Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

TJEJSEX. I juni kommer ”Stora sexboken” ut – den första svenska handboken om sex, lust och sexuell hälsa för kvinnor som har sex med kvinnor. Boken är dels en upplysande faktabok om kvinnors kroppar, sexualitet, könsorgan och könssjukdomar, dels tips och råd på hur kvinnor ska få ett bra och roligt sexliv.– Alla kvinnor kan få ut något av den, men vi riktar oss till tjejer som har sex med tjejer. Den stora förhoppningen med boken är att den inte bara ska ge svar på den vanliga frågan ”hur gör man?”, utan också fungera som en källa till inspiration och lust, säger sexualupplysaren Helene

Delilah, som skrivit boken tillsammans med Malinda Flodman, också hon sexualupplysare med inrikting på kvinnors sexualitet.– Det är jättemånga kvinnor som inte vet hur de själva fungerar. Det finns en törst efter mer kunskap och information. Sex är ett laddat ämne över huvud taget och tjejer som har sex med tjejer får ingen som helst uppmuntran och det har inte funnits någonstans där man kan lära sig hur det går till, säger Malinda Flodman.Den generella bilden av kvinnor och sex är att kvinnan har en passiv roll och inte tar intitiativ, och att kvinnor vill ha det romantiskt med smek och hålla handen. ”Stora sexboken” vill lyfta fram fler varianter.– Det finns många sätt som kvinnor tycker om att ha sex på, säger Helene.

En vanlig missuppfattning som de tar upp i boken är att kvinnor automatiskt vet vad andra kvinnor gillar när det gäller sex.– Tyvärr är det ju inte så enkelt. Även om man har samma könstillhörighet så är man ju olika individer. Det kan lätt uppstå komplikationer, att man inte förstår varandra. Många upplever det som svårt att berätta hur de vill ha det. En stor anledning till att inte ha bra sexliv är att inte ha så bra självförtroende. – Komplex kan göra att man känner sig osäker. Det är viktigt att uppskatta sig själv, säger Malinda.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro