ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skrev om våldtäkt under #metoo-uppropet – nu döms kvinnan för förtal

Malin Jansson · 20 Feb 2018
Uppdaterad 20 Feb 2018
Inlägget ska ha innehållit tillräckligt med detaljer för att kunna identifiera mannen.

Inlägget ska ha innehållit tillräckligt med detaljer för att kunna identifiera mannen. Foto: Wikipedia commons


En kvinna i Stockholm skrev ett inlägg under hashtaggen #metoo där hon hängde ut en man som hon påstår ska ha våldtagit henne. Nu döms kvinnan till böter och skadestånd för förtal.

klar

Artikellänk är kopierad

En kvinna i Stockholm döms nu för förtal efter att ha hängt ut en man i samband med #metoo-uppropet. Det rapporterar SVT Nyheter.

Kvinnan påstår att mannen våldtagit henne och bestämde sig för att skriva ett inlägg om saken när hon såg att mannen i sin tur skrivit ett inlägg som sympatiserade med de kvinnor som gått ut under #metoo.

Texten ska ha innehållit tillräckligt med detaljer för att kunna identifiera mannen – i synnerhet då hon dessutom länkat till mannens Facebook.

– Jag tror säkert att domen är korrekt men det känns inte bra. Jag är en av många som lever i det här samhället som har blivit utsatta för sådana här saker och när jag nu pratar om det så blir jag bötfälld, säger kvinnan till SVT Nyheter.

På grund av omständigheterna döms kvinnan till det lägsta möjliga antalet dagsböter, det vill säga 30 stycken. Dock måste hon även betala 10 000 kronor i skadestånd till mannen.

Våldtäkten ska enligt kvinnan ha ägt rum 2010. En polisanmälan gjordes men förundersökningen lades ner. Södertörns tingsrätt menar att det inte kommit fram några andra omständigheter som skulle kunna utgöra en rimlig grund för att publicera uppgifterna.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Jansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro