ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skulle be ombord på planet – blev hämtad av polis

MARIT SUNDBERG · 4 Mar 2016
Uppdaterad 4 Mar 2016
Easyjet menar att säkerheten för passagerarna kommer i första hand.

Easyjet menar att säkerheten för passagerarna kommer i första hand. Foto: Jacques Brinon/AP


En brittisk man skickade ett bönemeddelande till sina vänner via WhatsApp. Då slängdes han av flygplanet – och tvingades förklara sig för polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Händelsen inträffade i torsdags på Londonflygplatsen Luton. Den 40-årige britten befann sig ombord på ett plan som skulle lyfta mot Amsterdam och passade på att arrangera en gemensam kristen bönestund via WhatsApp, skriver The Guardian.

Passageraren i sätet bredvid uppmärksammade ordet ”bön” på mobiltelefonen och frågade 40-åringen vad han menade. Londonbon förklarade att han tänkte be tillsammans med sina vänner. Två minuter senare gick medpassageraren fram till besättningen och talade om vad han hade sett. Lite senare hämtades 40-åringen av två beväpnade poliser. 

►LÄS MER: Han mötte sin dubbelgångare – på flygstolen bredvid

Britten frågades ut av polisen. Han tvingades lämna över sin mobiltelefon och lösenord för att bli rentvådd. Trots det släpptes han inte ombord på planet igen, utan fick vänta i över tre timmar på nästa flight. 

40-åringen uppfattade det som att medpassageraren trodde att han var muslim – och terrorist. 

– Den där killen känner inte mig och inom två minuter dömer han mig. Även om jag skulle vara muslim så är det ganska orättvist att behandla mig på det där sättet. Jag tycker inte att någon, oavsett religion, ska behandlas så, säger han till The Guardian. 

Polisen i Bedfordshire bekräftar att man har hämtat en person av planet.

En talesperson för flygbolaget Easyjet säger till The Guardian att säkerheten för passagerarna och besättningen är av högsta prioritet.

”(…) det innebär att om det uppstår ett säkerhetshot kommer vi alltid att utreda det som en försiktighetsåtgärd. Vi ber om ursäkt för det besvär som kan ha drabbat passageraren.

►LÄS MER: Råtta satte skräck i flygplan

klar

Artikellänk är kopierad

MARIT SUNDBERG
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro