ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Skydda dig ekologiskt

Elisabeth Nilsson · 30 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Annika Sindemark, 20, och Aleksandra Dzakovic, 22, känner sig inte riktigt redo för menskoppen. – Jag har vänner som försökt få mig att börja använda den men jag tycker att den är lite äcklig, säger Annika. – Den kan vara hur bra som helst, men jag tycker att den ser obekväm ut, säger Aleksandra.  

Annika Sindemark, 20, och Aleksandra Dzakovic, 22, känner sig inte riktigt redo för menskoppen. – Jag har vänner som försökt få mig att börja använda den men jag tycker att den är lite äcklig, säger Annika. – Den kan vara hur bra som helst, men jag tycker att den ser obekväm ut, säger Aleksandra.   Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Inte ens den månatliga blödningen slipper undan den ekologiska trenden. Menskoppen är på väg att slå igenom på bred front.Menskoppen uppfanns redan på 1940-talet men förde länge en tynande tillvaro. Men det senaste året har något hänt.– Det har skett en enorm attitydförändring och försäljningen ökar hela tiden, säger Lena Fagerstöm på amandasintima.se.När menskoppen skickas runt på Metros redaktion rynkar medarbetarna på näsan av misstro.En vanlig reaktion enligt Lena Fagerström.– Men det är inte äckligare än att använda en tampong, blodet samlas upp i koppen och det är bara att skölja ur, säger hon.Under en livstid förbrukar varje kvinna ett helt rum med tamponger och bindor, enligt Apoteket. De är ofta klorblekta och tillverkade i plast som är svårt för naturen att bryta ner.– En menskopp kan du använda i tio år, säger Lena FagerströmEn som numera kallar sig själv ”menskopps-missionär” är Julia Skott, 26, som använt sin kopp i två och ett halvt år.– Jag tröttnade på att lägga ut pengar på plast som skulle ligga på sopberget. Att betala några hundra och inte behöva tänka på det igen på tio år kändes helt fantastiskt, säger hon.Vad säger du till de som tycker att det verkar äckligt?– Man ska faktiskt tvätta händerna när man varit på toaletten ändå, så jag ser inte riktigt problemet, säger Julia Skott.Men är det här då verkligen någonting för alla? Vissa har svårt att lära sig tekniken och en del kommer aldrig att låta sig övertalas enligt Lena Fagerström.– Det gäller att man har en avslappnad inställning till sin kropp, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Elisabeth Nilsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro